[:sr]

U susret Svetskom danu zaštite životne sredine(05.06.),okupilo se preko 40.000 lovca širom Srbije i zasukalo svoje rukave. 02.06.2019. više od 100 lovačkih udruženja,širom naše zemlje,uzelo je učešće u najmasovnijoj akciji uklanjanja divljih deponija.

Sa lovcima do čiste Srbije

U susret Svetskom danu zaštite životne sredine(05.06.),okupilo se preko 40.000 lovca širom Srbije i zasukalo svoje rukave. 02.06.2019. više od 100 lovačkih udruženja,širom naše zemlje,uzelo je učešće u najmasovnijoj akciji uklanjanja divljih deponija.

Lovački savez Srbije,u saradnji sa Ministarstvom za žaštitu životne sredine,okupio je svoje članove i pružio podršku svim ljudima dobre volje da realizuju ovu ideju.

Centralna akcija, na kojoj je pored predsednika Lovačkog saveza Srbije, Bratislava Ćirkovića, bio prisutan i državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine Ivan Karić, organizovana je u Nišu. Kako je ova inicijativa bila otvorena za sve ljubitelje prirode, pored lovaca, učešće su uzele i Srpska ornitoloska federacija, Društvo za zaštitu ptica „GAJ“, izviđači i naravno lovački podmladak. Da se mislilo o svakom detalju,govori činjenica da je Udruženje plastičara Srbije doniralo 20.000 biorazgradiveih džakova za sakupljanje smeća. Više od 1.500 kubika prikupljenog otpada su komunalna preduzeća transportovala do gradskih deponija.

Pored Niša, nacionalne televizije TV Prva , O2 i KCN su propratile akciju na još dve lokacije, u Kruševcu i Velikoj Plani. Mnogobrojne lokalne televizije izveštavale su o ovom ekološkom poduhvatu u svojim gradovima i pružile podršku lovačkim udruženjima.

https://www.youtube.com/watch?v=pHz6Za8gcO4

Lovci su još jednom pokazali da su, pre svega, zaljubljenici u prirodu,ljudi koji su apsolutnoj harmoniji sa njom,oni koji brinu i čuvaju prirodu ne samo za nas, već i za našu decu.

Lovački savez Srbije se zahvaljuje svim institucijama i organizacijama koje su pomogle u realizaciji. Najveću zahvalnost dugujemo lovcima koji su danas pokazali predanost, ujedinjenost i veliku volju da svetu pokažemo i drugu stranu lova. Nadamo se da ćemo se sledećeg puta okupiti u što većem broju i da ćemo za par godina vratiti sjaj i lepotu naše prirode.

Lovački savez Srbije,u službi prirode!

[:]

Share

Ostale vesti

Pogledaj sve

  • Continue reading
  • Закон о средствима за заштиту биља ступа на снагу 1. јануара 2022. године и подразумева већу контролу продаје пестицида, обавезу пољопривредника да обавести власника парцеле и суседе најмање 24 сата пре коришћења пестицида, као и да лице које врши третирање средствима за заштиту биља мора имати Сетрификат професионалног корисника издат од стране Министарства. Након периода […]

    Continue reading
  • Komisija za polaganje lovačkog ispita održana je 15.12.2021. u Beogradu. Tačke dnevnog reda ticale su se poboljšanja organizacije polaganja lovačkog ispita, kao i same literture koja će obezbediti polaznicima da na adekvatan način dobiju potrebno znanje za polaganje lovačkog ispita, a i osnovu za dalje bavljenje lovom. Samim tim primenjivaće se i stroži kriterijumi za […]

    Continue reading
  • Od 25. do 28. novembra u Bačkoj Palanci odžan je Međunarodni skup sokolara. Sokolari iz svih krajeva Evrope okupili su u lovištu “TIkvara” kojim gazduje lovačko udruženje “Palanka” iz Mladenova kako bi lovili, a pre svega razmenili znanje i iskustvo i o sokolarstvu u svojim zemljama. Tokom ovog skupa organizovan je i seminar na kome […]

    Continue reading