Nazad

Uredba o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći gradjanima radi ublažavanja posledica nastalih usled bolesti Covid-19

13. aprila, 2020

Poštovani,

Obaveštavamo vas da je Vlada Republike Srbije usvojila UREDBU
o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19.

Na inicijativu Lovačkog saveza Srbije, kroz ovu uredbu sagledana su i lovačka udruženja, tako da ostvaruju prava na određena davanja- subvencije. Molimo vas da se u dogovoru sa zaposlenima, odnosno agencijama koje obavljaju vaše knjigovodstvene poslove, opredelite za određene pogodnosti predviđene ovom uredbom. Takođe, upozoravamo Vas da obratite pažnju na predviđene rokove i uradite sve pripremne radnje, tj. otvorite namenske račune za isplatu pomoći.

Lovački savez Srbije će nastaviti sa aktivnostima na ublažavanju posledica, a pre svega u konsultacijama sa Upravom za šume i Kabinetom ministra poljoprivrede oko regulisanja naknada i obaveza koja imaju korisnici lovišta prema državi.

U prilogu Vam dostvaljamo Uredbu i Analizu efekata i uslova koje možete preuzeti.

Lovački savez Srbije
U službi korisnika lovišta!

Uredba fiskalne pogodnosti 54-20

80000 +
Lovaca
125
Godina postojanja
250 +
Lovačkih udruženja
6500 k
ha lovne površine