Nazad

Saveti lovnih okruga podržali rad LSS

30. maja, 2019

Počeli sa radom Borski, Pčinjski, Beogradski, Zaječarski i Pomoravski lovni okrug…izabrani predsednici….omogućiti popravljanje imidža lovaca u javnosti i zaustavljanje neistina i negativne propagande…

Održane sednice saveta lovnih okruga.
U skladu sa statutarnom obavezom, nastavljeno je održavanje konstitutivnih sednica saveta lovnih okruga. Nakon što su se okupili Braničevski, Kolubarski, Zlatiborski i Mačvanski lovni okrug, isto su uičinili i Borski koji je održao sastanak u Negotinu, Pčinjski u Surdulici, Beogradski u Beogradu, Zaječarski u Malom Izvoru i Pomoravski u Jagodini.

Izabrani predsednici saveta lovnih okruga.
Za predsednika saveta Borskog lovnog okruga ponovo je izabran gospodin Zoran Mitanović, predsednik lovačkog udruženja „Hajduk Veljko Petrović -1896 Negotin“ iz Negotina. Za predsednika saveta Pčinjskog lovnog okruga je opet izabran gospodin Zoran Dimitrijević, predsednik LU „Jelen“ iz Vladičinog Hana. Za predsednika saveta Beogradskog lovnog izabran je gospodin Tomislav Rikanović, predsednik LU “Kolubara” iz Lazarevca. Za predsednika Zaječarskog lovnog okruga je opet izabran gospodin Dejan Stojadinovića, predsednik LU “Kraljevica” iz Zaječara. Mandat predsednika Pomoravskog lovnog okruga je iznova potvrdio i gospodin Aleksandar Miladinović, predsednik LU “Jagodina” iz Jagodine.

Podrška novom rukovodstvu LSS.
Sednicama je prisustvovao predsednik Lovačkog saveza Srbije, Bratislav Ćirković, koji je govorio o radu Lovačkog saveza Srbije u proteklom periodu. Lovni okruzi su podržali rad novog rukovodstva Lovačkog saveza Srbije i istakli značaj aktivnosti koje je UO LSS preduzeo u pogledu Zakona o oružju i municiji u cilju izmena normativnog okvira koji uređuje pitanje posedovanja lovačkog oružja, Zakona o divljači i lovstvu u delu rešavanja spornih šteta od saobraćajnih nezgoda sa učešćem divljači i postavljanja saobraćajne signalizacije, kao i uspešno otvaranje novih kanala komuniciranja i drugačije informisanje koje će omogućiti popravljanje imidža lovaca u javnosti i zaustavljanje neistina i negativne propagande pojedinih nevladinih organizacija, koje se bave produkcijom i ponavljanjem netačnih informacija.

80000 +
Lovaca
125
Godina postojanja
250 +
Lovačkih udruženja
6500 k
ha lovne površine