[:sr]

Dana 22.11.2018. godine, u Skupštini Republike Srbije, održana je sednica pododbora za poljoprivredu, kojom je predsedavao narodni poslanik Milija Miletić.

Dana 22.11.2018. godine, u Skupštini Republike Srbije, održana je sednica pododbora za poljoprivredu, kojom je predsedavao narodni poslanik Milija Miletić. Kao predstavnici lovačke organizacije, sednici su prisustvali  Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog saveza Srbije, kao i predsednici  Lovačkog saveza  Centralne Srbije  i Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije, Tomislav Radosavljević i Zoran Aleksić.

Pored narodnih poslanika,  koji su članovi  ovog  radnog tela u Skupštini Republike Srbije, u radu sednice su  učestvovali Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Miodrag Strnad, samostalni savetnik u Upravi za šume istog ministarstva.

Bila je to prilika da se razmotre uvek aktuelne lovačke teme, ali i da se skrene pažnja javnosti, pre svega  donosilaca odluka u okviru Narodne Skupštine Republike Srbije, na važna pitanja  sa kojima se lovci suočavaju u svom nastojanju da  striktno poštuju  i sprovode zakonske odredbe.

Kompleksnost  gazdovanja lovištima, upravljanje populacijama divljači, očuvanje i unapređivanje  prehrambenog potencijala   staništa, sagledana je iz ugla korisnika lovišta. Predstavnici lovačke organizacije su predočili izazove rada u lovstvu, od paljenja  strnjišta i žetvenih ostataka,  zimske prihrane, plašilica za divljač, kontrolisanja  upotrebe pesticida, do preregistracije lovačkog oružja koja se sprovodi  po rigoroznim i nedovoljno ujednačenim pravilima, što može dovesti do još jednog  talasa smanjenja broja lovaca u Srbiji i ne sme se dozvoliti.    

Sledi link na kome možete pogledati ceo tok sednice: http://217.26.67.44/filesnsrs/odbor/odbor2018112212.mp4

LSS press

[:]

Share

Ostale vesti

Pogledaj sve

  • Continue reading
  • Закон о средствима за заштиту биља ступа на снагу 1. јануара 2022. године и подразумева већу контролу продаје пестицида, обавезу пољопривредника да обавести власника парцеле и суседе најмање 24 сата пре коришћења пестицида, као и да лице које врши третирање средствима за заштиту биља мора имати Сетрификат професионалног корисника издат од стране Министарства. Након периода […]

    Continue reading
  • Komisija za polaganje lovačkog ispita održana je 15.12.2021. u Beogradu. Tačke dnevnog reda ticale su se poboljšanja organizacije polaganja lovačkog ispita, kao i same literture koja će obezbediti polaznicima da na adekvatan način dobiju potrebno znanje za polaganje lovačkog ispita, a i osnovu za dalje bavljenje lovom. Samim tim primenjivaće se i stroži kriterijumi za […]

    Continue reading
  • Od 25. do 28. novembra u Bačkoj Palanci odžan je Međunarodni skup sokolara. Sokolari iz svih krajeva Evrope okupili su u lovištu “TIkvara” kojim gazduje lovačko udruženje “Palanka” iz Mladenova kako bi lovili, a pre svega razmenili znanje i iskustvo i o sokolarstvu u svojim zemljama. Tokom ovog skupa organizovan je i seminar na kome […]

    Continue reading