Nazad

Organizovan edukativni skup povodom aktuelnog problema afričke kuge svinja

17. januara, 2020

Po nalogu kabineta ministra Branislava Nedimovića, u organizaciji Lovačkog saveza Srbije, Lovačkog saveza jugoistočne Srbije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivtede, Uprave za šume, 16.01. u Pirotu, organizovan je edukativni skup u vezi sa aktuelnim problemom virusa afričke kuge svinja. Prisutni korisici lovišta i javna preduzeća sa teritorija pirotskog i zaječarskog okruga, kao i ona sa delova vranjskog i jablaničkog , koja se graniče sa Bugarskom, dobili su objašnjenja u vezi sa “Instrukcija korisnicima lovišta na teritoriji Republike Srbije
324-02-00006/2020-10” koju je pre dva dana izdalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za šume. Objašnjenja i uputstva dali su Aleksandar Radosavljević i Miodrag Strnad ispred Uprave za šume, kao i načelnik veterinarske inspekcije Zoran Ivanović ispred Uprave za veterinu, korisnicima lovišta podršku su pružili i predsednik Lovačkog saveza Srbije, Bratislav Ćirković i predsednik Lovačkog saveza jugoistočne Srbije, Zoran Aleksić. Edukativnoinformativnom skupu prisustvovao je i savetnik ministra i direktor Veterinanrskog instituta u Nišu Miloš Petrović.

Lovci i korisnici lovišta pomno prate situaciju na terenu i u saradnji sa nadležnim institucijama postupaju po datim propisima.

80000 +
Lovaca
125
Godina postojanja
250 +
Lovačkih udruženja
6500 k
ha lovne površine