[:sr]

U skladu sa statutarnim obavezama, u toku je održavanje konstitutivnih sednica saveta lovnih okruga. Do sada, ovim povodom su se sastali Braničevski, Kolubarski, Zlatiborski i Mačvanski lovni okrug.

Rad lovnih okruga
U skladu sa statutarnim obavezama, u toku je održavanje konstitutivnih sednica saveta lovnih okruga. Do sada, ovim povodom su se sastali Braničevski, Kolubarski, Zlatiborski i Mačvanski lovni okrug.

Sve okruge je posetio predsednik Lovačkog saveza Srbije, gospodin Bratislav Ćirković, koji je predsedavao sednicama saveta lovnih okruga, do izbora predsednika, čime su oni i konstituisani. Predsednik LSS je govorio o radu Lovačkog saveza Srbije u periodu od 27.10.2018. godine do danas, kao i o pokrenutim inicijativama, projektima saveza i drugim planiranim akcijama.


Izabrani predsednici
Za predsednika saveta Braničevskog lovnog okruga izabran je gospodin Dragan Mitić, predsednik lovačkog udruženja “Vojvoda Milenko” iz Požarevca. Za predsednika saveta Kolubarskog lovnog okruga, ponovo je izabran gospodin Miroslav Gavrilović, predsednik LU “Vojvoda Mišić” iz Mionice. Za predsednika saveta Mačvanskog lovnog okruga, takođe je ponovo izabran gospodin Željko Marinković, predsednik LU “Fazan” iz Vladimiraca. Savet Zlatiborskog lovnog okruga je za svog predsednika ponovo izabrao gospodina Aleksandra Stanojevića, predsednika LU “Aleksa Dejović” iz Užica.


Inicijativa
Na svim okruzima je pokrenuta inicijativa za formiranje regionalnih lovačkih saveza, pre svega zapadne i istočne Srbije, koja je prihvaćena od strane prisutnih. Uskoro će biti održane sednice saveta svih preostalih lovnih okruga.

LSS Press

[:]

Share

Ostale vesti

Pogledaj sve

  • Continue reading
  • Закон о средствима за заштиту биља ступа на снагу 1. јануара 2022. године и подразумева већу контролу продаје пестицида, обавезу пољопривредника да обавести власника парцеле и суседе најмање 24 сата пре коришћења пестицида, као и да лице које врши третирање средствима за заштиту биља мора имати Сетрификат професионалног корисника издат од стране Министарства. Након периода […]

    Continue reading
  • Komisija za polaganje lovačkog ispita održana je 15.12.2021. u Beogradu. Tačke dnevnog reda ticale su se poboljšanja organizacije polaganja lovačkog ispita, kao i same literture koja će obezbediti polaznicima da na adekvatan način dobiju potrebno znanje za polaganje lovačkog ispita, a i osnovu za dalje bavljenje lovom. Samim tim primenjivaće se i stroži kriterijumi za […]

    Continue reading
  • Od 25. do 28. novembra u Bačkoj Palanci odžan je Međunarodni skup sokolara. Sokolari iz svih krajeva Evrope okupili su u lovištu “TIkvara” kojim gazduje lovačko udruženje “Palanka” iz Mladenova kako bi lovili, a pre svega razmenili znanje i iskustvo i o sokolarstvu u svojim zemljama. Tokom ovog skupa organizovan je i seminar na kome […]

    Continue reading