[:sr]

Konstitutivna sednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije, održana je 15.11.2018. godine u prostorijama LSS, u Beogradu. Članovi UO LSS, u sazivu od 27. oktobra 2018. godine, razmatrali su niz aktuelnih pitanja o dosadašnjem, kao i smernice o budućem radu Lovačkog saveza Srbije.

Konstitutivna sednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije, održana je 15.11.2018. godine u prostorijama LSS, u Beogradu. Članovi UO LSS, u sazivu od 27. oktobra 2018. godine, razmatrali su niz aktuelnih pitanja o dosadašnjem, kao i smernice o budućem radu Lovačkog saveza Srbije.


Detalj sa sednice UO LSS

Usvojen je  prečišćen tekst “Poslovnika o radu Upravnog odbora  Lovačkog saveza Srbije”, koji objavljujemo u nastavku ove vesti.

Zbog aktiviranja stručnog rada LSS po temama,  formirane su komisije LSS i izabrani predsednici komisija, mahom iz redova  UO LSS. Sastav komisija će biti razmatran naknadno, u što skorije vreme.  Planirano je da se  rad organizuje u okviru sledećih jedanaest komisija koje imenuje UO LSS kao  svoja stručna  radna tela: Komisija za polaganje lovačkog ispita, Komisija za ocenjivanje trofeja,  Komisija za  materijalno finansijsko  poslovanje, Komisija  za pravna  i statutarna pitanja, Komisija za lovnu kinilogiju, Komnisija za odlikovanja i druga priznanja, Komisija za popularizaciju lovstva među ženam i mladima, Komisija za uzgoj i zaštitu divljači, Komisija za lovački podmladak, Komisija za odnose sa javnošću i Komisija za lovno streljaštvo.

Radi donošenja programa rada Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije i definisanja aktivnosti u narednom mandatnom periodu, formirana je radna grupa, koja će raditi u sastavu: Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog saveza  Srbije, Tomislav Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije, Zoran Aleksić, predsednik Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije, Ilija Elezović, predsednik Lovačkog saveza Kosova i Metohije, Uroš Đoković, predsednik Skupštine LSS, Aleksandar Milovančev, predsednik Lovačkog saveza Vojvodine i Vladimir Pavlović, član UO LSS.   

Doneta je odluka da se gospodin Aleksandar Radosavljević, šef odseka za planiranje i održivi razvoj u lovstvu, pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, imenuje za predstavnika Lovačkog saveza Srbije u FACE. Odluka je doneta jednoglasno, a usledila je nakon zvanično podnete ostavke gospodina Dragana Šormaza na funkciju  predstavnika LSS u FACE. 

Donete su i druge odluke koje se odnose na operativni rad Lovačkog saveza Srbije, tako da će ubuduće materijal za sednice članovima UO LSS biti dostavljan isključivo posredstvom elektronske pošte i najmanje sedam dana pre održavanja sednice. 

Sledi link: Poslovnik o radu Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije, od 15.11.2018. godine

LSS press

[:]

Share

Ostale vesti

Pogledaj sve

  • Continue reading
  • Закон о средствима за заштиту биља ступа на снагу 1. јануара 2022. године и подразумева већу контролу продаје пестицида, обавезу пољопривредника да обавести власника парцеле и суседе најмање 24 сата пре коришћења пестицида, као и да лице које врши третирање средствима за заштиту биља мора имати Сетрификат професионалног корисника издат од стране Министарства. Након периода […]

    Continue reading
  • Komisija za polaganje lovačkog ispita održana je 15.12.2021. u Beogradu. Tačke dnevnog reda ticale su se poboljšanja organizacije polaganja lovačkog ispita, kao i same literture koja će obezbediti polaznicima da na adekvatan način dobiju potrebno znanje za polaganje lovačkog ispita, a i osnovu za dalje bavljenje lovom. Samim tim primenjivaće se i stroži kriterijumi za […]

    Continue reading
  • Od 25. do 28. novembra u Bačkoj Palanci odžan je Međunarodni skup sokolara. Sokolari iz svih krajeva Evrope okupili su u lovištu “TIkvara” kojim gazduje lovačko udruženje “Palanka” iz Mladenova kako bi lovili, a pre svega razmenili znanje i iskustvo i o sokolarstvu u svojim zemljama. Tokom ovog skupa organizovan je i seminar na kome […]

    Continue reading