Nazad

Ne postoje mali i veliki heroji

30. decembra, 2019

Drage kolege,

U ime Lovačkog saveza Srbije i u svoje lično ime, zahvaljujem se svim lovcima koji su proteklih dana učestvovali u potrazi nestale devojčice Monike Karimanović.

Drago mi je da je potraga zavšena i da je sačuvan jedan mlad život. Svi tragači su dali svoj doprinos, a samo oni koji su koračali zajedno sa vama, znaju koliko su ti koraci teški. Tereni nisu ni malo laki,a ni vremenske prilike vam nisu isle na ruku, zato ste vi, koji znate svaki pedalj vaših lovišta, bili od ogrome pomoći. Hvala vam na upornosti, snazi i lavovskim srcima. Pokazali ste solidarnost i organizovanost da priskočite u pomoć kada god je to potrebno. Uz koordinaciju profesionalaca policije i vojske Srbije ova potraga je ipak završena sa pozitivnim ishodom.

Posebnu zahvalnost dugujem lovačkim udruženjima:
„Knjaževac“ iz Knjaževca, „Niš“ iz Niša, „Kraljevica“ iz Zaječara, „Timok“ iz Malog Izvora, „Midžor“ iz Kalne, „Dr Milenko Hadžić“ iz Svrljiga, „Srna“ iz Vitoševca, „Bukovik“ iz Ražanja, „Deligrad“ iz Aleksinca, „Srndać“ iz Žitkovca, „Zaplanje“ iz Gadžinog Hana, „Toplica Doljevac“ iz Doljevca, „Ponišavlje“ iz Pirota, „Vidlič“ iz Dimitrovgrada, „Jastreb“ iz Bele Palanke, „Minićevo“ iz Minićeva, „Lužnica“ iz Babušnice.

Kao i svim kolegama iz ostalih udruženja koji su se samoinicijativno priključili.

Ne postoje mali i veliki heroji, pokazali ste najlepšu stranu ljudskosti.

Srdačan pozdrav,

Predsednik Lovačkog saveza Srbije
Bratislav Ćirković

80000 +
Lovaca
125
Godina postojanja
250 +
Lovačkih udruženja
6500 k
ha lovne površine