Nazad

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je javnu raspravu o nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o oružju i municiji

09. juna, 2021

Poštovani,
Na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je Javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona oružju i municiji na svom zvaničnom sajtu.
Najbitnije promene, postignute zahvaljujući učešću nevladinog sektora su u domenu kategorizacije oružja, kao i da će se naknadna nabavka lovačkog i sportskog oružja sada ići po skraćenoj proceduri (član 14). Direktiva EU zahteva ponovno uvođenje instituta nabavne dozvole za municiju, ali je taj problem prevaziđen samostalnim članom zakona koji definiše primenu ove odredbe tek nakon ulaska u EU.

Na sajtu MUP takođe je izdato saopštenje u kome se navodi da svi zainteresovani mogu učestvovati u Javnoj raspravi i dati svoje predloge od 3. do 24.06.2021.

“Сви заинтересовани могу доставити примедбе, предлоге и сугестије за унапређење текстa Нацрта закона о изменама и допунама Закона о orужју и муницији, у периоду од 3. до 24. 06. 2021. године, путем електронске поште на адресу: weapons@mup.gov.rs или редовном поштом на адресу Министарства унутрашњих послова, Београд, Булевар Михајла Пупина бр. 2″

Nacrt Zakona, obrazloženje,pregled odredva, kao i zaključak Vlade RS pogledajte na zvaničnom sajtu MUP:

Radna grupa nastavlja rad na novom Zakonu o oružju i municiji.

Lovački savez Srbije,
U službi lovaca.

80000 +
Lovaca
125
Godina postojanja
250 +
Lovačkih udruženja
6500 k
ha lovne površine