Nazad

Instrukcija u pogledu ispunjavanja uslova za bezbedno čuvanje službenog naoružanja

21. juna, 2019

Koje je uslove potrebno ispuniti za bezbedno čuvanje službenog naoružanja u prostorijama LU…

Instrukcija u pogledu ispunjavanja uslova za bezbedno čuvanje službenog naoružanja u prostorijama lovačkog udruženja

U vezi zamene oružnih listova odnosno takozvane preregistracije, u predmetu izdavanja mišljenja odgovornog organa o bezbednom čuvanju službenog naoružanja u prostrijama lovačkog udruženja, Lovački savez Srbije je usaglasio sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Sektorom za vanredne situacije, Upravom za preventivu, u skladu sa Pravilnikom o prostorno-tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje i čuvanje oružja i municije (Sl. gl. RS, br. 9, od 5. februara 2016, 106 od 28. decembra 2006, 50 od 29. juna 2018), i to člana 10 a Pravilnika, koje je uslove potrebno ispuniti:
– imati vlasnički list ili Ugovor o zakupu;
– da je objekat od čvrstog materijala;
– da oružje iz kategorije B i municija budu zaključani i odvojeni u metalnim ormanima, sefovima, kasama ili trezorima koji se ne mogu lako otvoriti i koji su opremljeni sigurnosnim mehaničkim sistemom za zaključavanje.

Nije potrebna upotrebna dozvola za objekat, niti potvrda da je legalizacija u toku ili potvrda o legalizaciji.

Korisnici lovišta koji i pored svega navedenog budu imali problem u vezi dobijanja mišljenja o bezbednom čuvanju službenog naoružanja u svojim prosotrijama od strane ovlašćenog organa, mogu da se jave dopisom Lovačkom savezu Srbije.

80000 +
Lovaca
125
Godina postojanja
250 +
Lovačkih udruženja
6500 k
ha lovne površine