Nazad

19.08.2021. Na Sajmu “KragujM” održana sednica upravnog odbora lovačkog saveza Srbije

28. avgusta, 2021

Posle jednogodišnje pauze sajamskih aktivnosti u Kragujevcu je održan 12. Sajam lova i ribolova Kraguj M. Otvaranje sajma je bila idealna prilika za održavanje Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije.
Pored ostalih aktuelnih tema, učešće na izložbi trofeja OWN, sajma u Novom Sadu, obeležavanje 125 godina LSS, i kao najbitnija tema: inicijalni tekst predloga izmena i dopuna Zakona o divljači i lovstvu. O sadržaju inicijalnog teksta imeće priliku da se svi izjašnjavaju posle izrade nacrta radne grupe i nadležnih tela.
Polazna osnova je skup predloga sa niza sastanak održanih između predstavnika regionalnih i pokrajinskih saveza, kao i predstavnika države, naravno i predloga korisnika lovišta kada su u pitanju povratne informacije sa terena. Predlogom je obrađeno niz tema od administrativnih problema izdavanja dozvola, korišćenja oružja uposlenika, vođenja evidencija, organizacije polaganja lovačkog ispita i provere znanja, rokova gazdovanja lovištem, digitalizacije koja je već uveliko započeta i funkcioniše, bolne tačke štete na divljači
i od divljači, površine kojima gazduje korisnik lovišta i mnoge druge koje se tiču svih oblasti lovstva.

U službi lovaca!

80000 +
Lovaca
125
Godina postojanja
250 +
Lovačkih udruženja
6500 k
ha lovne površine